Za vozila

Folija sa zatamnjenjem za zadnji dio auta

Prozirna folija za prednji dio auta

Instalacija zaštitno dekorativnih folija na staklima vozila je kod nas poznata stvar. Često se naziva i zatamnjivanje stakala, ali to je samo jedna od komponenti koje se odnose na folije.

Naime, postavljanjem kvalitetnih folija osim spomenutog vizualnog efekta koji daje dekorativnost vašem vozilu, folije imaju i druge karakteristike koje se odnose na sigurnost i udobnost vašeg vozila.

Kvalitetne folije ljeti smanjuju temperaturu u vašem vozilu za 5-10°C, a zimi smanjuju gubitak topline kroz staklene površine. Na taj način smanjuje se klimatizacija ljeti, odnosno grijanje vozila zimi, što dovodi i do smanjenja potrošnje goriva.

Nije zanemariva ni sigurnosna komponenta koja se dobiva postavljanjem folija, jer prilikom sudara ili bilo kavog udarca u staklo vašeg vozila, ono ostaje na okupu i ne rasipa se, te tako štiti vozača i putnike u vozilu od ozljeda. Navedeno jasno ukazuje na činjenicu, da je folija postavljena na staklo vašeg vozila, ujedno i velika prepreka kod pokušaja provale u isto, na način da se ona vrši razbivanjem stakla.

A što o postavljanju folija na automobilska stakla kaže Zakon o sigurnosti u prometu?

Zakon dozvoljava postavljanje zaštitno dekorativnih folija sa zatamnjenjem na svim staklima osim prednjeg dijela vozila, odnosno dijela vozača i suvozača.
Sa navedenim mi obvezno upoznamo svaku našu stranku, te preporučimo da na prednji dio vozila postave prozirne UV folije ili tzv „keramic“ folije koje eliminiraju 60-70 % sunčeve topline i zaustavljaju više od 99 % UV zraka, a na ostali dio vozila folije sa zatamnjenjem po želji.

Takva kombinacija je prikazana na slikama lijevo.

Napominjemo, da je isplativost instalacije dekorativno-zaštitnih folija daleko veća i daleko jeftinija od zamjene postavljenih stakala sa veoma skupim staklima, samo donekle sličnih karkteristika.

U svom radu koristimo najkvalitetnije folije iz auto-programa koje se mogu naći na tržištu, a to su američke „Sun-Gard“ i “Global” folije, iz „Automotive“ programa, koje su testirane i pokrivene originalnim tvorničkim jamstvom, a za koje mi prilikom instalacije izdajemo uredno višegodišnje jamstvo na instalaciju i nepromjenjivost njihovih karakteristika.