Karakteristike folija

Kvalitetan materijal
Folije namijenjene postavljanju na automobile su napravljene posebno za tu svrhu, a mi smo testirali nekoliko vrsta folija od strane najkvalitetnijih proizvođača prije odluke s kojim folijama ćemo raditi.
U našoj ponudi su i karbonske folije za oblaganje interijera vozila, ili dijelova exterijera, na primjer: haube, krova itd.

Izdržljivost na sve uvjete
Sol za posipanje cesta, ptičji izmet, kukci i mušice, katran, smola sa drveća, čestice u zraku: čađa, prljavština, prašina – sve su to nečistoće koje se talože na tvornički lak, zabijaju se u njega na mikroskopskoj razini te ga razaraju. Folija štiti tvornički lak od svih nečistoća, jednostavna je za održavanje a pruža i UV zaštitu.

Zaštita od mehaničkih oštećenja
Folija Vam pruža i zaštitu laka od vandalskih i nenamjernih oštećenja Vašeg vozila: ogrebotine od vrata, ogrebotine zbog nespretnih parkiranja, kamenčići i pijesak po cesti. Foliju je lakše zamjeniti nego lakirati auto.

Promjena boje bez lakiranja
Najveća prednost folija za oblaganje vozila je svakako mogućnost da promjenite boju Vašem automobilu bez da lakirate cijeli auto. Lakiranje automobila, osim što je skupo, uvijek sa sobom nosi i rizik od fuš posla i loše pogođenih nijansi, nakon kojeg automobil često bude u lošijem stanju nego prije lakiranja.

Održavanje

Vozila sa instaliranim folijama na karoseriji održavaju se kao i vozila bez folija. Naravno da će pažljivije ručno pranje bolje očuvati folije kao što je i slučaj sa lakom vozila. Pranje u praonicama sa rotirajućim može dovesti do sitnih oštećenja i tragova na foliji baš kao i na originalnom laku.

Preporuka je da se folije održavaju u kvalitetnim ručnim praonicama uz napomenu da se izbjegava usmjeravanje mlaza vode iz miniwash-a iz blizine u rubove folije kako se usljed visoke temperature ne bi oštetili ili odljepili. Pranje se vrši klasičnim sredstvima za pranje vozila bez nanošenja voska ili poliranja.