Za kuće, stanove, poslovne prostore, hotele

shadow
shadow

Instalacija zaštitno dekorativnih folija na staklima prostora u kojem boravite doprinosi ugodnijem i sigurnijem boravku te je stoga svakim danom sve zastupljenija i na našem području. U velikom broju zemalja, posebno u nordijskim zemljama i na Bliskom istoku, folije na objektima su uobičajena stvar i način na koji mnogobrojni inžinjeri, arhitekti i dizajneri riješavaju problem smanjenja visokih ljetnih temperatura te problem gubitka topline kroz staklene površine u zimskom periodu.

Postavljanjem kvalitetnih folija osim vizualnog efekta koji daje dekorativnost vašem domu, dobiva se uvelike i na sigurnosti i udobnosti Vašeg prostora.

Kvalitetne folije ljeti smanjuju temperaturu u Vašem domu za 5-10°C, a zimi onemogućavaju gubitak topline kroz staklene površine. Na taj način osjetno se smanjuje klimatizacija ljeti, odnosno grijanje zimi, što dovodi do smanjenja potrošnje energije. Osim navedenog, folije omogućavaju da u cijelom prostoru, neovisno o rasporedu i veličini staklenih površina, temperatura bude izjednačena.

Nije zanemariva ni sigurnosna komponenta koju imaju zaštitno dekorativne folije. Naime, osim što korisnike prostora štite od štetnih i opasnih UV zraka (blokiraju 99 %), folije imaju još jednu bitnu sigurnosnu komponentu. U današnje vrijeme kada su sve veće staklene površine u našim domovima, a posebno balkonska stakla, svaki udarac u staklo koji bi uzrokovao lom, proizveo bi bezbroj opasnih krhotina. Ovo je posebno važno gledajući sa aspekta zaštite djece. Važno je ponoviti da staklo na kojem je instalirana folija može puknuti, ali se ne rasipa već ostaje u komadu.

Napominjemo da je instaliranje zaštitno dekorativnih folija daleko isplativije i daleko jeftinije od postavljanja stakala sa sličnim karkteristikama, te da se sredstva uložena u postavljanje folija isplate u roku od jedne godine.

U svom radu prilikom instalacija na objektima, koristimo najkvalitetnije folije iz „Architectural“ programa koje se mogu naći na tržištu, a to su američke „Sun Gard“ i „Global“ folije, testirane i pokrivene originalnim tvorničkim jamstvom, a za koje mi prilikom instalacije uz tvornički certifikat, izdajemo uredno višegodišnje jamstvo na nepromjenjivost njihovih karakteristika.