shadow
shadow

Za razliku od nekadašnjih vozila koja su imala staklene farove, današnja vozila su opremljena plastičnim farovima. Plastični farovi mogu imati atraktivniji izgled, ali ono što je najbitnije nikada neće imati kvalitet i trajnost staklenih farova.

Plastika je podložna djelovanju vremena, hladnoći, vrućini sunca sa U.V. zrakama, djelovanju kemijskih supstanci koje se koriste kod pranja vozila itd.

Sve navedeno dovodi do toga da nakon nekoliko godina shvatimo da naši farovi više nisu kao novi i da su izgubili prozirnost, odnosno, da su požutjeli ili se zamaglili, te kao takvi po noći ne daju potrebnu vidljivost za sigurnu vožnju.

Takvi farovi više ne prolaze ni na tehničkom pregledu.

U toj situaciji imamo dva rješenja:

  • Prvo je da kupimo nove farove što, ovisno o vozilu, može biti dosta skupo.
  • Drugo, puno jeftinije rješenje je da farove repariramo na način da prvo odstranimo izgoreni i oštećeni površinski sloj fara, a nakon toga ga temeljito ispoliramo i tako mu vratimo nekadašnji sjaj i prozirnost.

Nakon poliranja farova vožnja po noći ili po kiši će biti neuporedivo ugodnija i sigurnija.

Na priloženim slikama je vidljiva razlika farova prije i poslije postupka obnove.

Koliko traje postupak poliranja?

Trajanja postupka ovisi o veličini i obliku fara te o stupnju oštećenja.
Prosječno vrijeme za poliranje oba fara je 60 – 120 min.

Centar za postavke privatnosti

Koristimo kolačiće

Koristimo kolačiće (eng. „cookies“) za pružanje boljeg korisnickog iskustva. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.

Što je kolačić?
Kolačić je informacija spremljena na Vaše racunalo od strane web stranice koju posjetite. Kolačići obicno spremaju Vaše postavke, postavke za web stranicu, kao što su preferirani jezik ili adresa. Kasnije, kada opet otvorite istu web stranicu internetski preglednik šalje natrag kolačiće koji pripadaju toj stranici. Ovo omogucava stranici da prikaže informacije prilagodene Vašim potrebama.
Kolačići mogu spremati širok raspon informacija. Ipak, sve informacije mogu biti spremljene jedino ako Vi to omogucite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im niste omogucili i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem racunalu. Zadane aktivnosti spremanja i slanja kolačića Vama nisu vidljive. Ipak, možete promijeniti postavke internetskog preglednika tako da sami odaberete hocete li odobriti spremanje kolačića, da automatski pri zatvaranju internetskog preglednika obrišete spremljene kolačiće i slicno.

Kako onemoguciti kolačiće?
Iskljucivanjem kolačića odlucujete da li hocete dopustiti pohranjivanje kolačića na vašem racunalu. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u postavkama vašeg internetskog preglednika.
Ako onemogucite kolačiće, necete moci koristiti neke od funkcionalnosti na našim web stranicama.

Kakve kolačiće koriste naše stranice i zašto?
Naše stranice koristi kolačiće s primarnim ciljem kako bi naše web stranice vam omogucile bolje korisnicko iskustvo. Kolačići se koriste za pamcenje korisnickih podataka i postavki.

Kakvi još kolačići postoje na našim stranicama?
Postoji nekoliko vanjskih servisa koji korisniku spremaju limitirane kolačiće. Ovi kolačići postavljeni su za normalno funkcioniranje odredenih mogucnosti koje korisnicima olakšavaju pristup sadržaju. Trenutno omogucujemo kolačiće društvenih mreža (Facebook), servisa za mjerenje posjecenosti (Google Analytics i Gemius Audience) te oglašivackih mreža poput Google AdSensea.

Dodatne informacije
Trenutno postoji nekoliko web-stranica za iskljucivanje pohranjivanja kolačića za razlicite servise. Više informacija možete saznati na sljedecim poveznicama:
http://www.allaboutcookies.org/
http://www.youronlinechoices.eu/
http://www.aboutads.info/choices/